Sarcina si vederea

Sarcina presupune o extraordinara perioada a schimbarilor...Viitoarea mamica va resimti aceste schimbari care apar la nivelul organismului sau, chiar si in plan vizual,indiferent ca este vorba de o vederea initiala sanatoasa sau de o vedere cu modificari .

In majoritatea cazurilor, variatiile acuitatii vizuale sunt temporare, si vor disparea dupa nastere.

Modificari in planul refractiei :
Schimbarile hormonale pot modifica acuitatea vizuala. De aceea, specialistii recomanda efectuarea unui control oftalmologic in momentul sesizarii unor  simptome suparatoare si persistente.

Congestia pleoapelor
Sarcina antreneaza adesea aceasta congestiea pleoapelor. Nu este o problema grava, dar poate deveni inconfortabila, periclitand vederea periferica. Consumul mare de lichide si scaderea consumului de sare si cafeina contribuie la reducerea retentiei de lichide, diminuand astfel aceste simptome.

Sindromul ochilor uscati
Foarte multe femei insarcinate se plang de sindromul ochilor uscati.
Acesta va disparea la scurt timp dupa nastere.
Cu toate acestea, daca va simtiti inconfortabil, puteti folosi lacrimile artificiale.

Lentilele de contact
Studiile de specialitate au demonstrat faptul ca lentilele de contact nu afecteaza vederea in perioada sarcinii.
Totusi, daca survin modificari la nivelul ochiului,  este necesara efectuarea unui examen oftalmologic in urma caruia se  va stabili cu exactitate daca se recomanda purtarea lor in continuare.

Migrenele, hormonii si vederea
In timpul sarcinii, fluctuatiile hormonale pot cauza migrene, ochii devenind astfel foarte sensibili la lumina. Femeile insarcinate care acuza migrene trebuie sa se adreseze medicului, inainte de administrarea oricarui medicament pentru diminuarea durerii.

Situatii speciale!
Femeile insarcinate a caror stare de sanatate anterioara releva o maladie oculara, ca miopia,diabetul,glaucomul, retinopatia diabetica, tensiune arteriala crescuta , trebuie sa informeze intotdeauna medicul pentru depistarea la timp a oricarei modificari vizuale.

De retinut!
In sarcina, miopia are tendinta de agravare. Femeia insarcinata diagnosticata cu miopie trebuie supravegheata constant de catre optometrist/oftalmolog, deoarece efortul nasterii naturale poate provoca dezlipire de retina.


 

Home
Noutati
Info
Sfaturi
Promotii
Contact
Termeni si conditii
Site Map